Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Moskeeksplosjonen var et uhell

12 mennesker omkom, 200 skadd i Iran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eksplosjonen i en moske i den iranske byen Shiraz i helga skyldtes et uhell og ikke en terrorhandling, ifølge landets innenriksdepartement, melder en rekke internasjonale medier, blant disse BBC News.

Lørdag klokka 21 lokal tid ble Hoseyniyeh Shohada-moskeen rystet av en eksplosjon. 12 mennesker omkom, ytterligere 200 ble skadd.

Flesteparten av dem som ble rammet var unge jenter og gutter, som deltok på samling i en lokal ungdomsgruppen den kvelden.

Våpenlager

Politiet jobbet i utgangspunktet ut i fra en teori om at eksplosjonen skyldes et terrorangrep, og ble utløst av en eller flere bomber.

En politikilde fortalte lørdag kveld at en håndlagd bombe skal ha blitt plassert i  bygningen.

Etter å ha undersøkt åstedet, oppdaget politiet at området rundt moskeen har blitt brukt som lager for gamle våpen og bomber fra 80-tallet.

Eksplosiver ble fraktet til moskeen for en stund siden, som en del av en minneutstilling for Iran-Irak-krigen, som fant sted 1980-1988.

image: - Moskeeksplosjonen var et uhell

Fredelig

Politisjef Ali Moayeri i provinsen Fars utelukker at eksplosjonen skyldtes sabotasje.

- Ammunisjonen etterlatt i området kan være grunnen til eksplosjonen, kommenterer Moayeri til et lokalt nyhetsbyrå, ifølge BBC News.

Shiraz ligger omkring 56 mil sør for hovedstaden Teheran. Byen befinner seg i nærheten av flere severdigheter og er derfor et populært besøkssted for turister.

Regionen har til nå vært spart for terroraksjoner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media