VAKTHOLD: Moskeen bekrefter at de har hatt ekstra sikkerhetstiltak utenfor moskeen. Foto: Kjetil Magne Sørnes / Dagbladet
VAKTHOLD: Moskeen bekrefter at de har hatt ekstra sikkerhetstiltak utenfor moskeen. Foto: Kjetil Magne Sørnes / DagbladetVis mer

Moskeen har hatt vakthold før økseangrepet

Ekstra sikkerhetstiltak etter pågående konflikt fra 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Imam Nehmat Ali Shah, som er religiøs leder ved Norges største moské Central Jamaat, ble i går kveld angrepet med øks.

Styreleder ved moskeen, Ghulam Sharwar, bekrefter overfor Dagbladet at de har hatt ekstra sikkerhetstiltak i moskeen de siste åra.

Blant annet har det vært vakter til stedet under fredagsbønnen ved moskeen.

Dette ble satt i verk som følge av en konflikt, som har blusset opp flere ganger fra 2006.

Shah ble nettopp skrevet ut av sykehuset.

Politiet etterforsker angrepet som hatkriminalitet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er også orientert om saken.

- Det er naturlig at vi etterforsker om dette er hatkriminalitet, og om det har en sammenheng med hans rolle som imam. Samtidig er vi klare på at vi etterforsker andre muligheter, sier leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid.

- Vi er orientert om det som har skjedd med imamen i Oslo, og vil bidra dersom vi har noe å bidra med, sier informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til Dagbladet.

Etter hva Dagbladet erfarer skal det ikke være kommet fram opplysninger som tyder på at imamen har vært utsatt for hatkriminalitet. Kriminalpolitiet hodler alle muligheter åpne, og innhenter opplysninger fra alle som kan ha informasjon om hva som skjedde da imamen ble overfalt i Oslo seint mandag kveld.

Dagbladet kommer med mer