Moskéheltene hyllet

Muhammad Rafiq (65) og Muhammad Iqbal Jave møtte politimesteren og Bærums-ordføreren.

HYLLET SOM HELTER: Politimester Beate Gangås sier at Muhammad Rafiq og Muhammad Iqbal Javes heltemod i al-Noor-moskeen i Bærum lørdag trolig reddet liv. Foto: Politiet
HYLLET SOM HELTER: Politimester Beate Gangås sier at Muhammad Rafiq og Muhammad Iqbal Javes heltemod i al-Noor-moskeen i Bærum lørdag trolig reddet liv. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går ble Muhammad Rafiq (65) og Muhammad Iqbal Jave tatt imot på politihuset i Sandvika av politimester Beate Gangås og Bærums-ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Der ble de to hyllet for sin innsats da de overmannet den bevæpnede terrorsiktede Philip Manshaus (21) under angrepet mot al-Noor-moskeen i Bærum lørdag.

- Heltemodige

- Tusen takk for den heltemodige og gode innsatsen dere gjorde i forbindelse med terrorhendelsen lørdag 10. august, sa Gangås da hun overrakte dem blomster under møtet på politihuset.

- Den raske reaksjonen og håndteringen var med på å forhindre at liv gikk tapt, sier hun.

Det var rundt klokka 16.00 Manshaus forsøkte å ta seg inn i moskeen ved å skyte seg gjennom en bakdør, da hovedinngangen var låst med pin-kode. Inne i moskeen var det bare tre personer. Rafiq - som er tidligere offiser i det pakistanske luftforsvaret - skal ha klart å overmanne Manshaus og lagt ham i bakken.

Deretter skal Iqbal Jave kommet til og hjulpet til å uskadeliggjøre den terrorsiktede. Manshaus ble pågrepet av politiet over 20 minutter etterpå. Han ble lagt inn på sykehus umiddelbart etter pågripelsen, og møtte opp i fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag med synlige blåveiser og andre merker etter basketaket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer