Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moskéleder: - Frp ba meg komme til Norge og starte moské

Bejzat Becirov hadde Fremskrittspartiet på studiebesøk i moskéen sin, Islamic Center i Malmö.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bejzat Becirov er forstander Islamic Center i Malmö, Syd-Sveriges største moské.

Becirov driver aktiv arbeid for integrering av flyktninger i den kriminelt belastede byen, og i 2013 hadde han Frp-ledelsen på studiebesøk. 

- Frp-folka sa til meg: «Kan du ikke sende en slik organisasjon til oss i Norge. Vi trenger noen som dere i Oslo», gjenforteller Becirov.  

- Jeg liker Siv Han grunnla også moskéen, tilbake i 1988, og viser fram boken han fikk som takk for hjelpen av Frp-toppene: «Siv - et portrett av en formann», skrevet av Martine Aurdal. Boka har fast plass i hylla like bak skrivebordet til Becirov, inne i moskéen.

- Jeg liker Siv, hun er ei hyggelig dame. Men hun var ikke med dem som besøkte, det var hennes rådgivere som kom. De fikk en engelsk versjon av Koranen av meg tilbake, forteller han, holder på ny opp boken med det store bildet av Siv på coveret.  

Islamic Center i Malmö er et sted mange av de 163 000 flyktningene Sverige fikk i fjor går til. Becirov hjelper dem komme i kontakt med myndigheten og Arbetsförmidlingen i Malmö. Han har også et åpent samarbeid med svensk politi.  

Imponert Frp - Frp var veldig imponert over vår moské, og hvor åpent det er her. Folk kan komme og gå som de vil, og vi tar alltid imot besøkende. Sånn ønsket Sivs folk at det skulle være i Norge også, sier Becirov videre.  

Samme dag som Dagbladet besøker ham, har han sendt to av skoleklassene som tilhører moskéen på studiebesøk til en synagoge.  

-Forståelse er så viktig for å kunne integreres. Vi må snakke med hverandre, lytte til andre. Det tror jeg Sivs folk likte, at vi er en moské som er opptatt av åpenhet og integrering, at vi ønsker å spille en rolle i samfunnet, sier Becirov videre inne på bønnerommet i moskéen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media