Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moskésiktede løslatt

Bare to dager etter at politiet fikk 14 dagers varetekt er de siktede etter moskébråket løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Det sier avdokat Jan Christian Kvanvik til Dagbladet.no.

- Det fantes ikke plasser til våre klienter i Oslo. I samarbeid med kriminalomsorgen fikk vi plasser i Vadsø, men det ønsket ikke politiet. Vi begjærte derfor våre klienter løslatt og politiet tok det til følge, sier Kvanvik.

Kvanvik representerer 28-åringen som mandag ble varetektsfengslet sammen med sin far (56), onkel (36) og svoger (34).

I 23-tiden mandag kveld ble de fire varetektsfengslet for 14 dager etter begjæring fra politiet, som mente det var fare for bevisforspillelse dersom de ble løslatt. Etter hva Dagbladet erfarer blir samtlige nå løslatt, bare to dager etter varetektsfengslingen.

- Etter at de nå er løslatt bare to dager senere, kan en stille spørsmål om behovet for fengslingen på mandag, sier Kvanvik.

Glattcelle

Løslatelsen kommer etter at det ble klart at det ikke fantes fengselsplasser i Oslo for de fire siktede, som har sittet på glattcelle siden de ble varetektsfengslet i Oslo tingrett.

Etter reglene kan en varetektsfengslet ikke holdes lenger enn 24 timer på glattcelle etter varetektsfengsling. Denne 24 timers fristen gikk ut i 23-tiden i går kveld. Det er likevel uvanlig at varetektsfengslede løslates fordi det ikke finnes fengselsplasser.

- Det er svært uvanlig, for å si det forsiktig, sier Eivind Bergøy Pedersen. Han forsvarer den siktede faren i saken. Pedersen sier at det ikke er uvanlig at varetektsfengslede holdes lenger enn 24 timer på glattcelle, og at politiet må ha foretatt en totalvurdering før de nå valgte å løslate de fire siktede.

Aktor Kai Spurkland var ikke tilgjengelig for kommentar da Dagbladet.no ringte ham i ettermiddag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!