Moskésiktet sendt til sykehus etter fengslingsmøte

En av de siktede etter moskébråket var så skamslått, at han måtte sendes til sykehus etter dagens rettsmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGRETT (Dagbladet.no) Med lapp over venstre øye, venstre arm i fatle og to fingre plastret sammen, ble den voldsiktede 28-åringen ført til Ullevål sykehus umiddelbart etter at han hadde avgitt forklaring i sal 150 i Oslo tingrett i dag.

- Dette sier noe om hvordan politiet har behandlet disse folkene. Det er et gufs fra en annen tid, sier advokat Jan Christian Kvanvik til Dagbladet.no.

Han regarerer kraftig på politiets behandling av hans klient, som er siktet for å ha angrepet moskéen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Urtegata på fredag.

Tross at 28-åringen, som er en av fem siktede i saken sammen med sin far Mohammed Igbal Malik (56), onkel (36) og svoger (34), har fått flere kutt på venstre øye og flere ganger har bedt om legehjelp, har han ikke fått det i politiets varetekt.

 Etter rettsmøtet var over i kveld, ble han fraktet til sykehus med store magesmerter.

Referatforbud

Advokat Kvanvik og de andre forsvarerne reagerer også kraftig på at politiet har bedt om brev- og besøksforbud samt referatforbud fra forhørsretten for deres klienter, mens den andre parten i striden fritt får uttale seg i mediene.

- Det er underlig at en profilert stortingsrepresentant som blir angrepet på gaten, tilfeldigvis får hjelp av sine kraftige kompiser og deretter unnlater å melde fra til politiet om overfallet. Mens den som angivelig har anmeldt ham, havner på legevakten, sa Eivind Bergøy Pedersen, som forsvarte den siktede faren i saken.

Hans klient Mohammed Iqbal Malik har tidligere uttalt til Dagbladet.no at stortingsrepresentant Khalid Mahmood startet bråket da Mahmood angrep hans bror Mohammed Raza Malik .

- Khalid Mahmood stod utenfor sammen med imamen, da vi passerte moskeen. De hadde jernstenger og kniver. De knivstakk ham og slo ham i panna med jernstang, sa Malik fredag kveld.

Politiet setter ikke lit til de fem siktedes forklaringer om at de to ganger i løpet av fredagen skal ha blitt angrepet av folk fra moskéen.

I stedet mener politiet at de siktede har vært angriperne, tross at tre av de siktede møtte sterkt forslått i retten i dag.

- Alle tre er påført betydelig skade. Vi mener politiet ikke har gjort nok for å finne ut av dette, sa advokat Bergøy Pedersen til Dagbladet.no.

Kniver og jernstenger

Kvanviks klient og flere andre av de siktede i saken, skal i sine politiforklaringer ha sagt at bråket toppet seg i 18-tiden fredag kveld, da flere personer dro 28-åringen inn i moskeen og gikk løs på ham med kniver og jernstenger.