Moskva begraver sine døde

Det var sorg i regndråpene som falt over gravlunden Kuzminskoje i utkanten av Moskva i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOSKVA: Aleksej Bokhov (25) ble stedt til hvile etter å ha blitt slått ut av gassen som de russiske spesialstyrkene brukte for å overmanne de tsjetsjenske terroristene som hadde tatt 800 teatergjester som gisler.

- Min kjære Aljosha, vi skal huske deg for alltid, for alltid, for alltid, sier moren Elena, mens hun klapper sin sønn på kinnet for siste gang. Aljosha er kjælenavnet for Aleksej, og med disse ordene kom døden for alvor til Moskva da de første ofrene for terroraksjonen ble gravlagt i går.

På tradisjonelt vis ligger Aleksej Bokhov i ei kiste uten lokk. Hans nærmeste tar et siste farvel ved å klappe ham på kinnet før kistelokket legges på. De frammøtte, familie og venner, er like utrøstelige som været er trøstesløst.

Gass var nødvendig

Etter at kista er spikret igjen, samles gjestene til vodka og kaker, på tradisjonelt vis. Døden kom brått, men tradisjoner holdes ved like i Russland. En venn av Aleksej, Igor Volkov, sier dette:

- Aleksej ringte første kvelden han ble tatt som gissel. Det var seint onsdag kveld for ei uke siden. Siden hørte vi ikke noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer