Ukraina-krigen

«Moskva» har sunket

Etter eksplosjon i går. - Et enormt tap.

FLAGGSKIP: «Mosvka» er svartehavsflåtens flaggskip. Her fotografert 10. april. Foto: Maxar Technologies / Reuters / NTB
FLAGGSKIP: «Mosvka» er svartehavsflåtens flaggskip. Her fotografert 10. april. Foto: Maxar Technologies / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Russlands forsvarsdepartement opplyser, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Ria, at krigsskipet «Moskva» har sunket, melder Reuters.

Skipet er en missilkrysser, og flaggskipet i Russlands svartehavsflåte. Hun sank under slep til havn, opplyser departementet.

- Under tauingen av missilkrysseren «Moskva» mistet skipet stabilitet, på grunn av skader i skroget, som skyldtes brann etter detonasjon av ammunisjon. I stormen sank skipet, lyder det fra offisielt hold.

- Enormt tap

«Moskva» hadde et mannskap på ca. 500 personer. Ifølge departementet er de evakuert over på et annet skip i svartehavsflåten.

Fra objektivt hold er det uklart hva som faktisk skjedde med skipet. Ukraina hevder å ha truffet skipet med to missiler i går kveld, noe Russland har benektet - isteden har de kjørt hardt på forklaringen om brann.

Det amerikanske forsvarsdepartementets talsmann John Kirby holdt i kveld pressekonferanse. Han kunne ikke bekrefte hvorvidt et ukrainsk missil traff krigsskipet - men opplyser at Pentagon med sikkerhet kan si at det var en eksplosjon om bord, og at besetningen ble evakuert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer