Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moskva sender såpe først

Russiske tv-teknikere jobber nå på spreng for å få opp en midlertidig tv-sender i det nedbrente Ostankino-tårnet. Det første som skal gå på lufta igjen, er alle såpene moskvittene har gått glipp av siden brannen søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er medieminister Mikhail Lesin som har tatt avgjørelsen om at den statlige kanalen RTR er den første som skal få sendetid.

- RTR er en statlig ressurs, og bør være den første til å gjenoppta sending, sa han til pressen i Moskva i går.

Og det haster for Lesin. Den ikke-statlige kanalen Media-MOST NTV har nemlig sendt uavbrutt fra sin sender, som ikke var i det nedbrente Ostankino-tårnet, og stjeler stadig nye seere.

RTR skal dele noe av sendetiden med kanalen ORT. RTR skal sende filmer, serier og underholdning, mens ORT skal sende nyheter. Fordelingen er ennå ikke helt klar, men ifølge Gazeta.ru er en del av sendeskjemaet spikret: Det første som skal på lufta er de forsinkede episodene av moskovittenes favorittsåper.

Putin måtte kutte strømmen

Brannvesenet i Moskva er nå overbevist om at brannen skyldes overbelastning av det elektriske anlegget. De siste ti årene er det innstallert store mengder nytt sendeutstyr, som har ført til store belastninger på strømforsyningen.

Men da slukningsarbeidet startet, viste det seg å være vanskelig å få skrudd av strømmen, som egentlig skal kuttes automatisk i tilfelle brann. Ifølge brannsjef Leonid Korotchik tok det hele tre timer å få kuttet strømmen, og det først etter at brannvesenet hadde fått president Vladimir Putin til personlig å beordre strømkutt.

- Hvis vi hadde kuttet strømmen tidligere ville vi sannsynligvis greid å begrense brannen tidligere, sa han på en pressekonferanse i går.

Reparasjonen av heisene, stabiliseringskablene og brannslokkingsutsytret i tårnet er alene kostandsabergenet til over 280 millioner kroner.

SÅPE:</B> Moskvittene får snart se såpene de gikk glipp av etter brannen i tv-tårnet Ostankino søndag.