Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moslemuddin gjenforent med familien etter å ha vært savnet i 23 år

Moren besvimte av gjensynsklemmen.

FENGSLET I 15 ÅR: Moslemuddin Sarkar fra Bangladesh satt fengslet i 15 år i Pakistan for å ha krysset den pakistanske grensa uten gyldig visum. Nå er han gjenforent med familien. Foto: Zia Islam / AP / NTB Scanpix
FENGSLET I 15 ÅR: Moslemuddin Sarkar fra Bangladesh satt fengslet i 15 år i Pakistan for å ha krysset den pakistanske grensa uten gyldig visum. Nå er han gjenforent med familien. Foto: Zia Islam / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann fra Bangladesh som har vært savnet i 23 år, ble i går gjenforent med familien. Nå 52 år gamle Moslemuddin Sarkar forlot familien for å dra til India på jakt etter jobb i 1989. Noen år senere endte han opp i Pakistan, der han ble arrestert og holdt fanget i 15 år, melder BBC.

- Hjerteskjærende scener Gledesscener utspant seg på flyplassen i Bangladeshs hovedstad Dhaka da Sarkar møtte familien, og en av lillebrødrene forteller nyhetsbyrået AFP at moren «besvimte da Sarkar ga henne en klem».

- Det var en hjerteskjærende scene. Han klarte ikke å holde tårene tilbake i flere timer, sier broren. Vi lette etter ham i flere år, men ga etter lang tid opp. Vi trodde han hadde druknet i havet.

Moslemuddin Sarkar ble tatt av pakistansk politi i 1997, da han forsøkte å ta seg inn i Pakistan uten gyldig visum. I 15 år satt han i fengsel, først i Lahore og siden i Karachi, fullstendig isolert fra omverdenen.

- Slått og torturert i fengsel - Jeg dro til Pakistan fordi jeg trodde jeg kunne få en bedre jobb der. Men de tok meg på grensa, sier han. Jeg skrev dusinvis av brev til hjemlandsbyen, men ante ikke at brevene aldri ble postlagt. På ett tidspunkt mistet jeg alt håp.

Sarkar forteller BBC at han ble slått og torturert i fengselet.

- Jeg ba om at Bangladeshs ambassade skulle sende meg hjem, men ingen hørte på meg, sier han. Jeg led i fengselet og ba om hjelp. Men ingen kom til unnsetning. Jeg aner ikke hvorfor jeg ble holdt fanget i så lang tid.

Skjebnen hans ble først kjent da Pakistan sendte en liste over bangladeshere som hadde sittet i pakistanske fengsler i lang tid til ambassaden, som kontaktet Sarkars familie. Familien ba Den internasjonale Røde Kors-komiteen om hjelp, som til slutt fikk Sarkar løslatt.

MØTER FAMILIEN: Her møter Moslemuddin Sarkar familien for første gang på 23 år, og blir omfavnet av broren Sekandar Ali. Foto: Zia Islam / AP / NTB Scanpix
MØTER FAMILIEN: Her møter Moslemuddin Sarkar familien for første gang på 23 år, og blir omfavnet av broren Sekandar Ali. Foto: Zia Islam / AP / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media