Moss kommune innfører forbud mot heldekkende ansiktsplagg for ansatte

Stort flertall i bystyret.

FORBUD: Moss kommune innfører forbud mot heldekkende ansiktsplagg for ansatte mens de er på jobb og møter brukere. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FORBUD: Moss kommune innfører forbud mot heldekkende ansiktsplagg for ansatte mens de er på jobb og møter brukere. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Moss kommune innfører forbud mot heldekkende ansiktsplagg for ansatte mens de er på jobb og møter brukere.

Det vedtok et stort flertall i Moss bystyre tirsdag kveld. Bare Rødt og SV stemte imot. Forbudet ble tatt med som en del av den helhetlige integreringsplanen der målet er at Moss skal bli en foregangskommune på integrering, skriver Moss Avis.

De borgerlige partiene i kommunestyret forklarte at hensikten med forslaget er at brukerne skal kunne se ansiktet på den kommuneansatte som utfører tjenester for dem, for eksempel på sykehjemmet, på skolen eller på rådhuset.

- Å pålegge folk hvordan de skal kle seg, er noe som gjøres i enkelte andre land. Vi må vise raushet og ikke blande oss opp i hvordan ansatte går kledd når de er på jobb, mente Eirik Tveiten (Rødt).

Det ble lang og opphetet debatt da bystyret drøftet planforslagene. Det startet med at Jørn Ramberg (H) gikk på talerstolen og foreslo på vegne av sitt parti, Frp, Venstre og KrF at norsk språk, kultur og tradisjon skal ligge til grunn for integreringsarbeidet.

Selve forslaget til integreringsplan ble enstemmig vedtatt. Tilleggsforslaget om at norsk språk, kultur og tradisjon skal ligge til grunn for integreringsarbeidet ble vedtatt av det borgerlige flertallet mot Ap, SV og Rødts stemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer