Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mossack Fonseca stenger flere kontorer etter Panama-avsløringene

Advokatfirmaet i sentrum av Panama Papers-avsløringene legger ned sine kontorer i den britiske enklaven Gibraltar og på Jersey og Isle of Man.

ADVOKATFIRMA: Advokatfirmaet Mossack Fonsecas lokaler i Panama City. Foto: REUTERS/Carlos Jasso
ADVOKATFIRMA: Advokatfirmaet Mossack Fonsecas lokaler i Panama City. Foto: REUTERS/Carlos Jasso Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært en tung avgjørelse å ta, etter som Mossack Fonseca har vært til stede i disse territoriene i over 20 år, sier selskapet i en pressemelding. Selv om de tre kontorene blir lagt ned, lover selskapet å fortsette å betjene alle sine klienter.

Kunngjøringen om nedleggelsene kommer snaut åtte uker etter at de første rapportene om Panama-papirene dukket opp. Detaljer fra nesten fire tiår med arkivopplysninger fra Mossack Fonseca er avslørt. Først og fremst viser avsløringene hvordan banker i en rekke land- inkludert DNBs datterselskap i Luxembourg, brukte advokatfirmaet til å hjelpe kunder med å opprette selskaper i skatteparadiser. Blant dem som hadde benyttet seg av Mossack Fonsecas tjenester dukket det opp en rekke politikere, kjendiser og velstående mennesker over hele verden.

Selv om det å ha et selskap i et skatteparadis i seg selv ikke er ulovlig, åpner det for å unndra opplysninger fra andre lands myndigheter. Det gjør at enkelte bruker slike selskaper til skatteunndragelse og hvitvasking av penger.

Samtidig brukes de ofte i bistandsssammenheng, fordi flere av landene som mottar bistand ofte mangler et pålitelig bankvesen og annen økonomisk infrastruktur.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!