- Mossad hyret «Arctic Sea»-kaprerne

Skipet skulle frakte raketter til Iran, ifølge kilder i Israel og Russland.

- MOSSAD LEIDE SMÅKJELTRINGER: Ifølge The Sunday Times hyret israelsk etterretning en gruppe småkjeltringer fra Baltikum til å kapre skipet «Arctic Sea» som skal ha fraktet raketter til Iran.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sergei Karpukhin
- MOSSAD LEIDE SMÅKJELTRINGER: Ifølge The Sunday Times hyret israelsk etterretning en gruppe småkjeltringer fra Baltikum til å kapre skipet «Arctic Sea» som skal ha fraktet raketter til Iran.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sergei Karpukhin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Den mystiske båten Arctic Sea hadde raketter ombord som skulle til Iran. Men dette oppdaget israelsk etterretning, som hyret kaprerne.

Det skriver The Sunday Times, med kilder både i Israel og i Russland.

Skjønte liteDermed oppnådde to av de fire hovedaktørene i dramaet rundt den «forsvunne» båten det de ville.

Israel sørget for at Iran ikke fikk forsvarsraketter. Russland fant etter mye om og men båten, tok kontroll over den, og fikk forhindret at våpnene ble vist fram i full offentlighet.

Tilbake sitter Iran, som ikke fikk raketter. Og framfor alt de åtte kaprerne, som alle har et kriminelt rulleblad fra Baltikum og Russland, og som etter alt å dømme aldri skjønte hvilket eventyr de var med på. De sitter nå i avhør i Moskva.

Sjørøvere ved GotlandVersjonen er helt motsatt av den man hele tida har hevdet i Kreml.

Der sier de at båten som russiske militære fant ved Kapp Verde øyene 17. august ikke hadde noen hemmelig last, men at den ble kidnappet av sjørøvere ved Gotland, og siden forsvant. Russiske myndigheter sier at sjørøverne forlangte rundt ti millioner kroner i løsepenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer