Mot 90 prosent for Røkke

Kjell Inge Røkke er på vei mot 90 prosent eierskap i Aker RGI. Da fristen for å akseptere TRGs kjøpstilbud utløp kl. 16.00 fredag, opplyste også Gjensidige NOR at de selger sin post på 0,76 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røkkes siste hindre

Tidligere på dagen solgte Dag Fasmer Wittusen 0,2 prosent, Bent Bodal 0,2 prosent, David A. Herrick 0,2 prosent og NHO 0,15 prosent av aksjene i Aker RGI.

Anbefaler avslag

Hittil er det bare Folketrygdfondet, Oslo kommunale pensjonskasse og Norsk Matselskap som har sagt nei takk til Røkkes tilbud.

Orkla finans, som tar imot svarene på tilbudet på vegne av Røkkes selskap, TRG, vil ikke opplyse noe om resultatet før det går en melding til Oslo Børs mandag morgen.

Hvis aksjonærer som representer ytterligere 5,5 prosent av aksjene takker nei til Røkkes tilbud, vil han ikke nå 90 prosent. Aksjesparerforeningen har anbefalt sine medlemmer å avslå tilbudet.

Mange hingere

Skulle Røkke få mer enn 90 prosent, har han ennå hindere å forsere. Det første er Kredittilsynet som vurderer om Røkke, sammen med DnB og Sparebanken NOR, har brutt aksjeloven. Det neste er Næringsdepartementet, der Lars Sponheim har 30 dager på seg for å underkjenne kjøpet i henhold til Ervervsloven.

Det tredje hinderet er ikke avgjørende, men trolig det mest kostbare for Røkke. Hvis Folketrygdfondet og andre aksjonærer som kan tvinges til å selge sine aksjer, går rettens vei, vil det Koste Aker RGI flesk. Samtidig er muligheten for en bedre pris åpenbart til stede.

(NTB)