Møt amish-folket

De lever som på 1800-tallet, hater homser, elsker Jesus og stemte på George W. Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WINEBURG, Ohio (Dagbladet): Mellom 300 000 og 500 000 svært konservative kristne holder til i delstaten Ohio - som George W. Bush knepent vant, og avgjorde at han ble president i en ny fireårsperiode.

De mest ytterliggående er amish-folket. En sær kristen sekt som lever i en annerledes verden. Ikke kan de kjøre bil, ikke har de strøm og ikke kan de se på tv. Det er i strid med Guds ord. De er imot enhver form for vold. Ingen av dem tjenestegjør i militæret. Barna deres går på egne amish-skoler i åtte år. Da er det slutt på skolegangen og de må jobbe på jordene.

ET MØTE MED

amish-folket er som en reise flere hundre år tilbake i tid. De er ikke direkte uvennlige, men kontant avvisende. Amish-folket er annerledes enn andre religiøse. Ikke evangeliserer de, og de vil være for seg selv.

De har heller ikke pleid å stemme når det er valg, men i år gikk de sammen med andre ytterliggående kristne og støttet George W. Bush. Og det var de kristne sektene som til slutt avgjorde valget. Bush vant Ohio med 136 483 flere stemmer enn John Kerry.

Amishene, mennonittene og de andre svært konservative kristne stemte på Bush. Ekteskap mellom homofile fikk dem til å mobilisere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.