Mot Ap-styrt sametingsråd

Det går mot en mindretallsregjering i Sametinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det går mot en mindretallsregjering med Arbeiderpartiet i Sametinget når NSR ikke fremmer forslag på nytt sametingsråd.

- Slik situasjonen ble, klarte vi ikke å komme fram til noen avtale med Norske Samers Riksforbund (NSR) som sikrer et flertallsstyre. Da må vi ta ansvar, og det er vi beredt til å gjøre, sa Aps gruppeleder i Sametinget Egil Olli til NTB like før plenumsmøtet skulle settes onsdag morgen. Trakk seg Klemmet Erland Hætta i NSR bekreftet tidligere på dagen overfor sameradioen at partiet ikke kommer til å fremme forslag på nytt sametingsråd etter det dramatiske møtet tirsdag der sametingspresident Aili Keskitalo fra NSR trakk seg.

Ifølge NRK blir Olli ny sametingspresident med Marianne Balto (Ap) som visepresident.

- Det er mange grunner til at vi ikke klarte å få til enighet om et flertallsstyre. Å styre i mindretall er en utfordring og ikke den beste måten å styre et parlament på. Nå må vi prøve å gjøre det beste ut av det, sier Olli til NTB.

Han legger til at Ap og NSR må finne fram til en samarbeidsform.

- De to største gruppene må finne en plattform. Vi har samarbeidet om store saker tidligere. Så selv om rollene nå byttes om, må det være mulig å fortsette i den samme tonen og fortsatt samarbeide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer