Mot budsjettforlik

Arbeiderpartiet og sentrumspartiene kommer til å sitte i budsjettforhandlinger helt til de blir enige. Det er ventet at forhandlingene nå fortsetter utover natta og videre utover dagen i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene om statsbudsjettet for 2001 er ikke over. I kveld vil det bli pause fra 18.30-tida, og fram til klokka 21.30. Når partene møtes igjen er det ventet at de vil sitte i forhandlinger helt til de blir enige. Leder i Senterpartiet, Odd Roger Enoksen, mener forhandlingene kan ta lang tid.

- Dette kan ta to dager, sier Senterpartileder Odd-Roger Enoksen til Dagbladet.no.

Det har ikke vært noen uttalelser i løpet av dagens forhandlinger. Dermed er det fortsatt uklart hvor langt partene er kommet, eller hvilke temaer de er uenige om. I går var det uenighet om utbytteskatten på aksjer, men den uenigheten ble overkommet i formiddag.

Det er for tida hektisk møtevirksomhet på Stortinget. Finansminister Karl Erik Schjøtt Pedersen sitter i beredskap på et kontor ved siden av forhandlingsrommet. Der tar han i mot de løpende forslagene og regner ut hvilke konsekvenser forhandlingene vil ha.

- Vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta, men det kan bli lenge før vi ser det endelige resultatet, sier Schjøtt Pedersen.

Dårlig tid

Forhandlingene kan ikke vare evig. Den 27. november starter finansdebatten i Stortinget, og da må innstillinga fra finanskomitéen være klar. Budsjettkomitéen har ennå ikke startet sin behandling. Partiene som ikke er med på budsjettforhandlingene skal også legge frem sine synspunkter, og da må et forhandlingsresultat foreligge.

Hittil er det klart at konjukturavgiften ikke innføres likevel, og at investeringsavgiften fjernes.