Mot enighet om kontantstøtten i dag?

I kveld møttes de parlamentariske lederne for Høyre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti for å forsøke å bli enige om utformingen av kontantstøtten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen (Frp), Jan Petersen (H), Johan J. Jakobsen (Sp) og Einar Steensnæs (KrF) er trukket inn i forhandlingene for å avklare en del prinsipielle sider. Fra før er de fire representantene i familiekomiteen på Stortinget blitt enige om hovedtrekkene. Disse fire er May-Helen Molvær Grimstad (KrF), Unn Aarrestad (Sp), Per Sandberg (Frp) og Trond Helleland (H), og de deltok også på møtet søndag.

Trond Helleland (H) er saksordfører for kontantstøtten, og han skal etter planen legge fram det første utkastet for komiteen tirsdag.

Høyre og Frp har hatt som sitt primære forslag å utbetale kontantstøtte på 3 000 kroner i måneden til alle foreldre, og inndra statstilskuddet til barnehagene. Foreldre med barnehageplass må dermed bruke kontantstøtten til å kompensere for statsstøtten, og barnehageplassene vil bli 3 000 kroner dyrere.

Regjeringen vil beholde statstilskuddet til barnehagene, og utbetale kontantstøtte til alle som ikke har barnehageplass. I sentrumspartiene er det sterk motstand mot å kutte statsstøtten til barnehagene, fordi det vil gjøre driften usikker. Dette kan igjen gå ut over barnehagedekningen.

(NTB)