HÅP: Hellas' finansminister Euklid Tsakalotos håper og tror på enighet om en ny redningspakke i løpet av kort tid. Natt til tirsdag ble Hellas enig med kreditorene om budsjettmål for de kommende årene. Foto: Reuters / NTB scanpix
HÅP: Hellas' finansminister Euklid Tsakalotos håper og tror på enighet om en ny redningspakke i løpet av kort tid. Natt til tirsdag ble Hellas enig med kreditorene om budsjettmål for de kommende årene. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Mot enighet om ny lånepakke for Hellas

Kan sikre 86 milliarder euro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellas og kreditorene ble natt til tirsdag enige om budsjettmål for de kommende årene og en ny lånepakke skal nå være innen rekkevidde for det kriserammede landet.

Budsjettmålet det legges opp til vil gi et BNP-underskudd på 0,25 prosent i inneværende år.

Alt neste år skal imidlertid gresk økonomi gå i pluss igjen, nærmere bestemt med 0,5 prosent. I 2017 er budsjettmålet satt til 1,75 prosent BNP-vekst, som etter planen skal dobles til 3,5 prosent i 2018.

Den siste runden i forhandlinger mellom den greske regjeringen og långiverne i Den europeiske sentralbanken (ESB), Det internasjonale pengefondet (IMF) og eurolandenes krisefond ESM ble innledet søndag, og det er ventet at en avtale kommer på plass i løpet av tirsdag.

Det nye støtteprogrammet er ventet å sikre Hellas opptil 86 milliarder euro i nye lånemidler de kommende tre årene, mot at landet gjennomfører omfattende reformer.

Partene har gitt seg selv frist til 20. august, da Hellas skal tilbakebetale 3,2 milliarder euro til ESB. Dette er penger landet i dag ikke har.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram