Mot enighet til helga

Sentrale kilder tror regjeringserklæringen legges fram for Høyre, Frp og Venstres tillitsvalgte lørdag eller søndag.

MOT MÅL: Statsminister Erna Solberg er tilbake fra sitt Trump-besøk torsdag ettermiddag. Da gjenopptar hun og Frp-leder Siv Jensen regjeringsforhandlingene med Venstre-leder Trine Skei Grande på Jeløya. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MOT MÅL: Statsminister Erna Solberg er tilbake fra sitt Trump-besøk torsdag ettermiddag. Da gjenopptar hun og Frp-leder Siv Jensen regjeringsforhandlingene med Venstre-leder Trine Skei Grande på Jeløya. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fylkesrepresentantene i Høyre, Frp og Venstre sitter nå stand by og venter på innkalling for å godkjenne resultatet av regjeringsforhandlingene.

- Det ser ut til at vi nærmer oss enighet. Jeg tror landet får en ny trepartiregjering, sier en sentral kilde til Dagbladet.

En annen sentralt plassert kilde er enda tydeligere:

- Regjeringserklæringa vil være klar lørdag 13. eller søndag 14. januar.

Spådommen deles av flere personer tett på prosessen både i regjeringspartiene og i Venstre.

Moss-avgjørelsen

Kilder i de tre partiene bekrefter at sentralstyremedlemmene i Høyre og landsstyremedlemmene i Frp og Venstre har fått beskjed om å komme til Moss-området lørdag eller søndag hvis det oppnås enighet i Jeløya-forhandlingene innen fredag.

Statsminister Erna Solberg er tilbake fra USA torsdag ettermiddag. Mens Frp-leder Siv Jensen var opptatt med SSB-høring i Stortinget i dag, har nestlederne i Høyre og Frp forhandlet videre med Venstre.

Partienes sekretariater jobber på spreng med å samkjøre politiske formuleringer i en mulig regjeringsplattform.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer