Mot forsoning i Meløy

Det går mot forsoning mellom ungdommen og lensmannen i Meløy. Nå går de sammen for å kjempe mot vold og narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmanne Kjell Sahl startet sin første arbeidsdag etter Syden-ferien med en rekke møter med lokalmiljøet. Målet med møtene er å gjenopprette tilltien mellom politiet og ungdommen. Og allerede i kveld kom det håndfaste resultater. Nå skal han samarbeide med Silje Brevik (18) som har ledet underskriftskampanjen mot ham.

Aksjonistene ba Sahl vurdere sin stilling som lensmann fordi han ikke gjorde noe med anmeldelsen 16 år gamle Linn Charlott Nesblom leverte mot 28-åringen som nå er siktet for å ha tatt livet av henne. Etter et timelangt møte i kveld sier Brevik at hun har fått et bedre bilde av lensmannen, og at de skal samarbeide i kampen mot vold og narkotika.

Og inntrykket av en hel bygd med ungdommer i opprør ble mildnet under et møte med elevrådslederene og avdelingslederen på Ørnes-avdelingen av Meløy videregående skole.

- Jeg har personlig ikke registrert den store oppstandelsen mot lensmannen, sier elevrådsleder Karen-Beathe Olaussen til NTB.

Lensmannen godtar kritikken fra politmesteren i Bodø for anmeldelsen som ble liggende, men sier til NTB at han nå håper å gjenskape tilliten mellom politiet og befolkningen.

(NTB/Dagbladet :på nettet)