Mot Fred. på Fornebu

Fred. Olsens IT-Fornebu prosjekt går sammen med det konkurrerende prosjektet til KLP Eiendom og Forskningsparken om å fremme et felles tilbud på utbyggingen hele Fornebu. Dermed redder både Lars Sponheim, Kjell Opseth og Carl I. Hagen ansikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet erfarer er det inngått en avtale mellom to av de tre aktuelle kandidatene til utbyggingen av et IT- og Kompetansesenter på Fornebu.

Det er KLP Eiendom og Forskningsparken med sitt Fornebu Technoport på den ene siden og IT Fornebu AS med Fred. Olsen, Per Morten Vigtel og Gudmund Hernes i fremste rekke, som nå skal ha funnet sammen.

Det betyr at tre av Norges fremste næringslivsledere, Åge Korsvold i Storebrand, Jens P. Heyerdahl i Orkla og Stein Erik Hagen i ICA/Hakon, som er den tredje kandidaten til gigantoppdraget, nå har svekket sine sjanser betydelig.

Avviser ikke

- Dette kan jeg ikke si noe om. Jeg er ikke i en posisjon hvor jeg kan bekrefte dette, sier Gro Brækken, prosjektleder i Fornebu Technoport.

- Det ville vært lurt, både for Norge og for prosjektet, om noen av partene slo seg sammen, sier den tidligere NHO-direktøren.

Gudmund Hernes i IT Fornebu sier til Dagbladet at han ikke er kjent med at det foreligger en avtale mellom IT Fornebu og Fornebu Technoport.

- Jeg er nettopp kommet hjem etter seks uker i USA, og er ikke oppdatert på utviklingen. Men det skal være et orienteringsmøte om forhandlingene i dag, sier Hernes.

Dagbladet lyktes i går kveld ikke å komme i kontakt verken med Per Morten Vigtel i IT Fornebu eller Steinar Manengen, administrerende direktør i KLP Eiendom.

Redder ansikt

Nettopp en slik samarbeidsløsning vil bli tatt i mot med åpne armer av både Lars Sponheim (V), Kjell Opseth (Ap) og Carl I. Hagen (Frp). Opseth og Hagen har omfavnet Fred Olsens visjoner for et IT-senter, mens Sponheim har lagt all sin politiske prestisje i at Fred Olsen ikke skal komme til dekket bord.

Med denne løsningen vil Ap og Frp få gjennomslag for visjonen om et stort senter av internasjonalt format. Sponheim vil kunne vise til at det her har vært reell konkurranse. Dessuten vil enhver løsning som ikke er identisk med Aps og Frps førstprioritet, være en seier for hans linje.