Mot gass - for Jens

- Jeg tror ikke Bondevik skal gamble på at Arbeiderpartiet er splittet i gasskraftsaken. I den grad en regjeringskrise påvirker Ap, er det heller egnet til å samle partiet, sier stortingsrepresentant Trond Giske. Både han og AUF-leder Anniken Huitfeldt er motstandere av gasskraftverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Kjell Magne Bondevik og andre sentrumspolitikere har den siste tida advart Arbeiderpartiets ledelse mot å skape regjeringskrise på en sak der partiet er splittet. Nå viser det seg at sentrumsfløyens utspill heller fører til svekket kamplyst hos Ap's gasskraftmotstandere.

- Dette er ikke noen god sak å felle regjeringen på. Men jeg tror ikke Bondevik skal gamble på et splittet Ap i denne saken, sier gasskraftmotstanderen Trond Giske.

Giske mener det er helt utenkelig at stortingsgruppa ikke stemmer samlet i denne saken, uavhengig av om Bondevik stiller kabinettsspørsmål eller ikke.

- Gass-saken er tøff for partiet uansett, fordi den skaper så sterkt engasjement. Men i den grad en regjeringskrise og et kabinettsspørsmål påvirker Ap, er det heller egnet til å samle partiet, sier Giske.

Opprørt AUF-leder

Også AUF-leder Anniken Huitfeldt er blitt mektig provosert av uttalelsene til blant andre næringsminister Lars Sponheim (V) og KrFs parlamentariske leder Einar Steensnæs.

- Nå snakker regjeringen taktikk i stedet for å klargjøre sin smertegrense. De setter ikke gass-saken i fokus, men snakker heller om å redde regjeringens ære. Det viser at de er mer opptatt av å redde sitt eget liv enn selve saken, og da kan de ikke vente å få støtte fra AUF, sier Huitfeldt.

Irritert

- Når Anniken Huitfeldt sier vi er mer opptatt av å redde regjeringen enn selve saken, er det noe hun sier bare for å redde Arbeiderpartiet. For meg er det miljøet og saken det gjelder, og det kan vi gjerne samarbeide med henne om, sier en irritert KrF-leder, Valgerd Svarstad Haugland.

PÅ TIDE Å SAMLES: Jens Stoltenberg får støtte av Trond Giske i gasskraftverk-saken.