Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mot gjenvalg av Morales i Bolivia

Ventes å fortsette arbeidet med økonomisk vekst i ett av Latin-Amerikas fattigste land.

LEDER: Bolivias president Evo Morales vinker til folket foran et valgkampmøte i fjor. Meningsmålinger foran søndagens presidentvalg viste at Morales lå an til en knusende seier som ville gi ham fem nye år ved makten. Det var mer uklart om hans tilhengere ville vinne full kontroll over begge kamrene i nasjonalforsamlingen i La Paz. Foto: AP Photo/Juan Karita/SCANPIX
LEDER: Bolivias president Evo Morales vinker til folket foran et valgkampmøte i fjor. Meningsmålinger foran søndagens presidentvalg viste at Morales lå an til en knusende seier som ville gi ham fem nye år ved makten. Det var mer uklart om hans tilhengere ville vinne full kontroll over begge kamrene i nasjonalforsamlingen i La Paz. Foto: AP Photo/Juan Karita/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Bolivias president Evo Morales får trolig fem nye år ved makten. Den venstreorienterte statssjefen ventes å fortsette sitt arbeid med å styrke den økonomiske veksten i ett av Latin-Amerikas fattigste land.

Meningsmålinger foran søndagens valg viste at Morales var skyhøy favoritt foran utfordreren, den høyreorienterte eksoffiseren Manfred Reyes Villa. Målingene ga den sittende statssjefen en oppslutning på mellom 52 og 59 prosent.

Det knyttet seg større spenning til valget på ny nasjonalforsamling, som skulle holdes samtidig med presidentvalget. Det var uklart om Morales tilhengere kunne sikre seg kontroll over begge kamrene i nasjonalforsamlingen i La Paz.

- Vi har valget mellom to veier: Enten kan vi fortsette reformarbeidet, eller vende tilbake til fortiden, sa Morales til titusenvis av tilhengere, da han holdt sitt avsluttende valgkampmøte i La Paz lørdag.

Det internasjonale pengefondet IMF spådde tidligere i år at Bolivia i år trolig får den sterkeste økonomiske veksten i Latin-Amerika. Landets økonomi ventes å vokse med 2,8 prosent i 2009, og veksten kan komme helt opp i 4,5 prosent i 2010.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media