Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Møt Heidi (2), den skjelende pungrotta

Lever i spesialtilpasset bur. - Alle elsker henne, sier dyrepasser.

I DYREHAGE: Pungrotta Heidi (2) lever en beskyttet tilværelse i dyrehagen i Leipzig, der hun bor i et spesialtilpasset bur. Foto: Hendrik Schmidt/AFP/Scanpix
I DYREHAGE: Pungrotta Heidi (2) lever en beskyttet tilværelse i dyrehagen i Leipzig, der hun bor i et spesialtilpasset bur. Foto: Hendrik Schmidt/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Heidi (2) er noe så sjeldent som ei skjelende pungrotte. Ute i naturen ville hun hatt små sjanser for å overleve; fordi hun ser dobbelt av alt, ville hun hatt vansker med å skaffe seg mat, skriver German Herald.

Foto: Sebastian Willnow/AP/Scanpix
Foto: Sebastian Willnow/AP/Scanpix Vis mer

Hjemme i dyrehagen i Leipzig i Tyskland, derimot, lever hun trygt; dyrepasserne har sørget for å bygge et spesialtilpasset bur med ekstra vide og enkle gangveier.

Foto: Sebastian Willnow/AP/Scanpix
Foto: Sebastian Willnow/AP/Scanpix Vis mer

- Hun er veldig søt, og alle elsker henne. Vi må bare huske på at hun ikke ser ting slik vi gjør, sier en av passerne.

Foto: Hendrik Schmidt/AFP/Scanpix
Foto: Hendrik Schmidt/AFP/Scanpix Vis mer

- Heidi har et veldig smalt synsfelt, men hun klarer seg. Hun kan balansere og klatre, bare hun er forsiktig, sier Maria Saegenbarth, talskvinne for dyrehagen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!