- Lovende, veldig lovende, sier partileder Bjørnar Moxnes.

Mot historisk valg for Rødt

Rødt får to på Stortinget og puster KrF i nakken på junimålingen til Ipsos.

STORTINGET NESTE? Bjørnar Moxnes, partileder i Rødt, tror ikke partiets framgang er et blaff. Nå øyner han stortingsplass. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
STORTINGET NESTE? Bjørnar Moxnes, partileder i Rødt, tror ikke partiets framgang er et blaff. Nå øyner han stortingsplass. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Litt under radaren, og i skyggen av kampen mellom Erna Solbergs og Jonas Gahr Støres regjeringsalternativer, og Trygve Slagsvold Vedums Sp-framgang, nærmer Rødt seg Stortinget.

I april målte Ipsos partiet på ytterste venstre til 3,9 prosent, i mai havnet Rødt på 2,5 prosent, mens det i juni får registrert 3,3 prosent, som betyr at partiet ligger an til to mandater på Stortinget.

Det samme antall representanter ville KrF fått, hvis junimålingen var valgresultat. For første gang siden februar 2016 må partileder Knut Arild Hareide konstatere at KrF er under sperregrensen på Dagbladets partimåling, med 3,9 prosent.

5,7 i Oslo

- Lovende, veldig lovende. Dette er ikke et blaff for Rødt. Vi har løftet oss og går inn i valgkampen på et stabilt høyere nivå på gjennomsnittsmålingene, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Bakgrunnstallene til Ipsos viser at Rødt har en oppslutning på 5,7 prosent i Oslo og 4,9 prosent i Nord-Norge, mens støtten er minst på Vestlandet (1,6) og Midt-Norge (1,3).

Ved kommunevalget i 2015 oppnådde Rødt 15 prosent i Tromsø, 10 prosent i Bodø og fem prosent i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer