Mot israelsk våpenhvile

Men Hamas vil ikke legge ned våpnene før tilbaketrekning.

FRED Å FÅ?: Her leker palestinske gutter i ruinene av Al-Abrar-moskeen i Rafah på Gaza-stripen. Den ble bombet for to dager siden. Foto: BEN CURTIS / AP / SCANPIX
FRED Å FÅ?: Her leker palestinske gutter i ruinene av Al-Abrar-moskeen i Rafah på Gaza-stripen. Den ble bombet for to dager siden. Foto: BEN CURTIS / AP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israel er nær ved å nå sine mål med krigen i Gaza og varsler ensidig våpenhvile. Men Hamas nekter å legge ned våpnene uten israelsk tilbaketrekking.

- Etter tre uker med Operasjon støpt bly er vi svært nær ved å nå våre mål og sikre dem gjennom diplomatiske avtaler, sier Israels forsvarsminister Ehud Barak.

Han understreker at Israel ikke har kommet til noen enighet med Hamas, og at landet forbeholder seg retten til å svare på nye rakettangrep fra islamistgruppen. Lørdag ble Israel rammet av sju slike raketter.

Det er ventet at Israel vil kunngjøre en ensidig stans i sine operasjoner på Gazastripen etter et møte i sikkerhetskabinettet lørdag kveld.

Men Hamas-talsmannen Osama Hemdan i Libanon er sterkt kritisk til at «denne ensidige våpenhvilen» ikke innebærer noen tilbaketrekking av israelske soldater, slik gruppen har krevd.

- Så lenge de blir værende i Gaza, vil motstanden og konfrontasjonene fortsette, sier han.

Trygler om våpenhvile

Innbyggerne på Gazastripen, som mangler det meste etter 22 dager med israelsk bombardement og en halvannet år lang blokade, ber desperat om en slutt på kampene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer