Ivar Koteng. Foto: Håkon Sæbø. 
Ivar Koteng. Foto: Håkon Sæbø. Vis mer

Mot kjempesalg i Trondheim

Ivar Koteng (57) er i ferd med å selge et stort boligprosjekt i Trondheim sentrum på rot. ­Prisen kan komme opp mot 250 millioner kroner, melder Finansavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): – Vi er i en prosess med henblikk på salg, bekrefter adm. direktør Ole Birger Giæver i Koteng Bolig overfor Finansavisen.

Utbyggingen av Jarleveien i Trondheim vil omfatte 23.000 kvadratmeter bolig fordelt på 400 leiligheter i en sammenhengende boligblokk over seks etasjer oppdelt i tre byggetrinn og fire–fem bygg. I tillegg er det regulert inn næringsarealer på gateplan.

230 mill. pluss næring

Finansavisen kan fortelle at tomteprisene i Trondheim gjerne har ligget på 7–8.000 kroner pr kvadratmeter salgbart areal, men at prisnivået er stigende. Det er gjort transaksjoner på 9.000 kroner meteren, og nå forventes det faktisk så mye som 10.000 kroner meteren, skriver avisen.

I så fall vil det innbringe 230 millioner kroner bare for boligdelen. I tillegg kommer næringsarealene på gateplan. Men Koteng er ikke alene om salget. Med seg har han Prosjektpartner KSU, med kristian­sunderne Alf Rune Skjelvik, Erik Ohr og Knut Steinar Olsen.

Trioen kjøpte først to eiendomsselskaper av to ulike selgere og deretter en siste næringseiendom ett år senere. Til sammen har det gitt dem en eierandel på en tredel av boligprosjektet i Jarleveien, mens Koteng gjennom selskapet Jarleveien 15–19 eier to tredeler.

Salg i første kvartal

– Vi har fått en forespørsel om salg. Det er denne forespørselen vi forholder oss til. Vi har sagt at det ikke er utelukket å selge, sier Giæver til Finansavisen, og påpeker at Skjelvik er våpendrager i salgsprosessen.

– Vi er i samme posisjon som Koteng. Mer enn det ønsker jeg ikke å si om et eventuelt salg, sier Skjelvik til Finansavisen.

Han vil ikke si hvor mye Prosjektpartner betalte da de kjøpte seg inn i prosjektet i fjor, men nå har eierne fått tomten ferdig regulert selv om det foreløpig ikke er startet noen utbygging.

– Vi håper å ha en transaksjon på plass i løpet av første kvartal i år, sier Skjelvik til avisen.

Aktuelle kjøpere

Boligprosjektet ligger sentralt på Lade i Trondheim. Blokken vil bli bestående av til dels små leiligheter som vil bli bygget rundt et kvartal. I tillegg til leilighetene, er det regulert for inntil 3.000 kvadratmeter næringslokaler på gateplan.

Kilder nær prosessen hevder overfor Finansavisen at både Selvaag og familien bak Stokke Møbler skal være aktuelle kjøpere.

Giæver vil ikke kommentere hvem kjøperne er, men Skjelvik hevder at ett av disse navnene er veldig feil. Hvilket av dem som er feil ønsker han ikke å si.

Flere økonominyheter

Shell med kjempedeal i Irak
Ser 60 prosent oppside i riggaksje