Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mot klar seier

Mahmoud Abbas har erklært seg som vinner av det palestinske presidentvalget i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det endelige valgresultatet er ventet først i morgen. Men en foreløpig valgdagsmåling viser at Mahmud Abbas har fått nærmere 70 prosent av stemene. Og i kveld erklærte Abbas seg som vinner av valget.

- Vi gir denne seieren til minnet om vår bror - martyren Yasser Arafat - og til alle palestinere, sa Abbas i til jublende tilhengere i kveld, ifølge den israelske avisa Haaretz

Folkets stemme

Valglokalene på Vestbredden, i Gaza og Øst-Jerusalem stengte klokka 20.

- Dette er foreløpige tall, men vi forventer at Abu Mazen skal vinne med over 70 prosent. Dette er folkets stemme og det betyr at Abu Mazen har mandatet som skal til for å gjennomføre sitt program, sier Abbas\' valgkampleder Mohammed Shtayeh til Haaretz.

Mustafa Barghouti, som sitter i PLOs sentralstyre, kommer ifølge valgdagsmålingene som nummer to etter Abbas med om lag 20 prosent av stemmene.

Klar favoritt

69 år gamle Abbas er Fatah-bevegelsens kandidat i valget og har lenge vært klar favoritt til å vinne valget, skriver NTB. Han har uttalt at han ønsker å gjenoppta fredsforhandlingene med Israel.

Stemmetiden ble i dag tvidet fordi mange velgere ble forsinket da de skulle passere militære israelske stillinger, sa talsmann for den sentrale valgkommisjonen. De hevdet at israelerne hadde brutt sine løfter om å fjerne disse sperringene på valgdagen.

<B>FAMILIEN:</B> Mahmoud Abbas sammen med familien sin i dag. De fleste spår at han tar over arven fra Yasser Arafat.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media