Mot kongelig forlovelse

Det ser ut til at kjærlighetslivet til danske kronprins Frederik kommer inn i mer ordnete former. Danske aviser melder at tronarvingen vil forlove seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De kongeliges kjærlighetsliv vekker interesse også i Danmark. Når kronprins Frederik for første gang viser seg offentlig med kjæresten Mary Donaldson, skaper det overskrifter i danske medier. Danske Ekstra Bladet og Billed Bladet trykker i dag et av de første bildene av paret sammen på dansk jord.

Bildet er tatt søndag kveld da de kom hjem til Amalienborg fra helgetur til Marselisborg slott i Århus. En smilende kronprins sitter bak rattet i Landroveren, det er tydelig at de ikke har noe imot å bli fotografert.

Forlovelse

Danske hoff-reportere tolker både foto-velvilligheten og det faktum at australske Mary har hatt sitt lengste danmarksopphold som et tegn på at noe er i gjerde. Formiddagsaviser og ukeblader mener at det går mot kongelig forlovelse, skriver Jyllandsposten. Hoffet vil ikke kommentere påstandene.

Ryktene om kronprinsens australske kjæreste oppsto da han besøkte OL i Sydney i 2000, der Mary Donaldson skal ha vært til stede på en fest for de danske deltakerne. Siden det har hun sagt opp jobben sin i et eiendomsfirma i Sydney og flyttet til London, og hun er flere ganger sett i nærheten av kronprinsens bolig i København, Christian VIII's Palæ på Amalienborg. De to har også vært på ferie sammen, skriver NTB.

SAMMEN: Bildet som trykkes i Danmark i dag er trolig det første av kronprins Frederik og Mary på dansk jord.