SPREKKER: BP går på en kostnadssprekk på Vallhallfeltet i Nordsjøen. Her er en av de allerede etablerte BP-platformene ved Foinavon feltet i søndre Nordsjøen. Arkivfoto: SCANPIX
SPREKKER: BP går på en kostnadssprekk på Vallhallfeltet i Nordsjøen. Her er en av de allerede etablerte BP-platformene ved Foinavon feltet i søndre Nordsjøen. Arkivfoto: SCANPIXVis mer

- Mot kostnadssprekk på Valhallfeltet

BP lider i forbindelse med elektrifiseringen av Valhallfeltet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljeselskapet BP må belage seg på forsinkelser og kostnadssprekk i forbindelse med elektrifiseringen av Valhallfeltet sør i Nordsjøen, melder Teknisk Ukeblad.

Etter det fagbladet erfarer er det spesielt byggingen av den store kombinerte bolig- og prosessplattformen i Dordrecht i Nederland, som er fordyrende. Arbeidet er ikke kommet i gang etter planene, og nå må isteden mye av jobben overføres offshore, for at britiske BP skal nå planene om produksjonsstart i 2010.

Valhallfeltet er et oljefelt som ligger på 70 meters vanndyp i den sørlige delen av Nordsjøen. Feltet ble oppdaget i 1969, og produksjonen kom i gang i 1982. Feltet består i dag av til sammen fem separate stålplattformer som er forbundet til hverandre med gangbruer.

(NTB)