Møt langhåret rabulist

SVs Hallgeir Langeland oppfattes som partiets urokråket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Valget er over og SV oppslutning blant velgerne dalte. Men Kristin Halvorsen får likevel være med i regjering med Jens Stoltenberg og Åslaug Haga.

I Arbeiderpartiet har partiledelsen fått alle fullmakter til å forhandle med SV og Sp, men Halvorsen og Djupedal får ikke slike friheter av sine partifeller. Et eget referanseutvalg skal holde partiledelsen i ørene og sørge for at partiet ikke legger seg på rygg for sterke Ap.

Hallgeir Langeland er en av flere radikalere som sitter i referansegruppen som skal spille ball med partiledelsen.

Ballo så rødt

SV-politikeren fra Rogaland oppfattes av enkelte som en opprørsk politiker som har et bankende hjerte for SVs sterke miljøprofil og grunnleggende holdning mot Nato.

Langeland, som er omtalt som en langhåret rabulist, ertet på seg flere partikolleger i valgkampen. En av dem er stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo fra Finnmark. Han hadde problemer med å forsvare SVs nei til oljeboring i Barentshavet og Langeland sto beinhardt på det miljøkravet.

- Langeland må parkeres i neste stortingsperiode, sa Ballo etter valget og ga rogalendingen en del av skylda for SVs svake oppslutning i nord.

Fulgte partiets politikk

Langeland på sin side synes ikke noe om Ballos kritik og hevder han bare forhold seg til et landsmøtevedtak da han gang på gang i valgkampen sa nei til oljeboring i nordområdene.

Nå kan du møte Hallgeir Langeland og stille ham dine spørsmål om valget, SVs fremtidige regjeringssamarbeid og politikken SV må før sammen med de to andre regjeringspartiene.

SVARER DEG. Hallgeir Langeland har sterke meninger om hvordan SV bør være og hvilken politikk partiet bør føre. Nå stiller han til nettmøte på Dagbladet.no.