Mot løsning i NRK-meklingen

Riksmeklingsmann Geir Engebretsen meklet fortsatt mellom partene i lønnsoppgjøret mellom NRK-ledelsen og Norsk Journalistlag fredag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Det har skjedd ting i natt, det er ikke tvil om det, opplyste Knut Magnus Berge, informasjonsleder for NKRs journalistlag til NTB tidlig fredag morgen.

Det er fortsatt usikkert om det går mot svarte NRK-skjermer og tause radioer under fotball-EM . Blir det streik, vil de EM-kampene som eventuelt blir sendt komme uten kommentarer.

- I radio blir det stort sett tause kanaler og i TV vil man måtte ta ut en masse programmer. Det vil avhenge av hvem som er sendeleder for fotball-EM om det blir bilder fra kampene eller ikke, dersom det skulle komme til streik, påpeker klubbleder Eva Stabell overfor NTB i kveld.

Det er helheten i oppgjøret både når det gjelder lønn og avtalevilkår som fortsatt skaper bry. Mest problematisk er lønnsspørsmålet, og Engebretsen legger ikke skjul på at noen ultimate krav må bli skrinlagt om det skal være mulig å unngå svarte fjernsynsskjermer og taus radio.

- Av prinsipp er jeg optimistisk, men det er ingen klar utgang på dette, sa Engebretsen på en improvisert pressekonferanse ved midnatt.

Fra klokka 06.00 i dag går 1450 journalister ut i streik. Er det hensiktsmessig å mekle utover det tidspunktet blir streiketidspunktet utsatt.

Journalistlagets informasjonsleder hos NRK, Knut Magnus Berge, sier til Dagbladet.no at journalistene setter alt inn på å ta igjen lønnsgapet som er mellom NRK-journalistene og journalistene i de ti største mediebedriftene i Norge.

- Vi mener at NRK og Einar Førde har lovet oss at vi skal ha en lønn som tilsvarer gjennomsnittet i de største mediebedriftene, sier Berge. NRK-journalister ligger gjennomsnittlig vel 60.000 kroner lavere i lønn enn disse.

Dagbladet:på nettet følger utviklingen i meklingen.

EM UTEN SCHEIE? Blir det ikke enighet i kveld går 1450 NRK-journalister ut i streik. Da blir det ikke noe Scheie under EM- og det kan bli svarte skjermer under Norges kamper.