- Møt mannen bak skjegget

- Det er på tide folk kan bli kjent med mannen bak skjegget. Jeg tror mange vil bli overrasket, sier Krekars advokat, Brynjar Meling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): - De vil møte et annet menneske enn det bildet som er blitt skapt av ham i mediene. De møter en mann som er reflektert og kunnskapsrik. I denne boka kommer mennesket Krekar fram. Det er blitt en personlig og vidtspennende bok, sier Brynjar Meling til Dagbladet.

- Ytringsfrihet

Han har selv skrevet forordet til boka «Med egne ord», men har fått klar beskjed fra forlaget om ikke å røpe innholdet i boka før den skal lanseres for alle samtidig.

Meling roser forlagsdirektør William Nygaard i Aschehoug for at han gir mulla Krekar anledning til å uttrykke seg fritt.

- William Nygaard har selv opplevd islams intoleranse på kroppen, men han lar en islamist fra den konservative fløyen få komme til orde. Det synes jeg er et klart signal om hvor viktig ytringsfrihet og toleranse er, sier Meling.

- Må bli i Norge

Han håper folk skal slutte å tro at Krekar er en vanlig kriminell.

- Hvis han har gjort noe kriminelt, vil han stå for det. Krekar har aldri forsøkt å unndra seg noe som helst, heller ikke å skjule noe. De som kjøper boka, vil kunne lese historien om en mann som har levd en rastløs tilværelse siden 1974. Han drømmer fremdeles om et fritt Kurdistan, men regner med at han må bli boende i Norge.

FORORDET: Advokat Brynjar Meling har skrevet forordet til mulla Krekars selvbiografi.