Du leser nå Dagbladet Pluss

- Møt meg i Hongkong, sett deg innerst i lobbyen - jeg vil ha en rubiks kube i hånda

Eksklusivt i Dagbladet: Slik ble Glenn Greenwald Edward Snowdens budbærer.

I GOD BEHOLD: - Jeg har nesten daglig kontakt med ham på ei sikker chat-linje. Han har det godt i Moskva, men savner familien og kjæresten, sier Glenn Greenwald om Edward Snowden. Foto: THE GUARDIAN / AP / NTB SCANPIX
I GOD BEHOLD: - Jeg har nesten daglig kontakt med ham på ei sikker chat-linje. Han har det godt i Moskva, men savner familien og kjæresten, sier Glenn Greenwald om Edward Snowden. Foto: THE GUARDIAN / AP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

]RIO DE JANEIRO (Dagbladet):  Han ankom forsinket, med raske skritt, iført blå skjorte, et gult slips, dongeribukser og med en liten ryggsekk, inn i lobbyen på et hotell i Rio de Janeiro.

Smilende og med utstrakt hånd beklaget han forsinkelsen, men unnskyldte seg med arbeidspress i forbindelse med nye avsløringer.

- I løpet av denne uka slipper jeg nye alvorlige avsløringer i The Guardian om Storbritannia og USA. Jeg sitter på mellom 20 000 og 25 000 dokumenter som Edward ga meg i Hongkong, forteller Greenwald, mens vi setter oss inn i et møterom.

Ute er det mørkt, for natta har senket seg over Rio.

- Edward Snowden var fullstendig klar over risikoen han utsatte seg for da han ga meg de hemmelige NSA-dokumentene, som avslørte den omfattende overvåkingen av vanlige borgere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.