- Møt meg i Hongkong, sett deg innerst i lobbyen - jeg vil ha en rubiks kube i hånda

Eksklusivt i Dagbladet: Slik ble Glenn Greenwald Edward Snowdens budbærer.

I GOD BEHOLD: - Jeg har nesten daglig kontakt med ham på ei sikker chat-linje. Han har det godt i Moskva, men savner familien og kjæresten, sier Glenn Greenwald om Edward Snowden. Foto: THE GUARDIAN / AP / NTB SCANPIX
I GOD BEHOLD: - Jeg har nesten daglig kontakt med ham på ei sikker chat-linje. Han har det godt i Moskva, men savner familien og kjæresten, sier Glenn Greenwald om Edward Snowden. Foto: THE GUARDIAN / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

]RIO DE JANEIRO (Dagbladet):  Han ankom forsinket, med raske skritt, iført blå skjorte, et gult slips, dongeribukser og med en liten ryggsekk, inn i lobbyen på et hotell i Rio de Janeiro.

Smilende og med utstrakt hånd beklaget han forsinkelsen, men unnskyldte seg med arbeidspress i forbindelse med nye avsløringer.

- I løpet av denne uka slipper jeg nye alvorlige avsløringer i The Guardian om Storbritannia og USA. Jeg sitter på mellom 20 000 og 25 000 dokumenter som Edward ga meg i Hongkong, forteller Greenwald, mens vi setter oss inn i et møterom.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer