Mot normalt på Sørlandet

Været går riktig vei. Men mer nedbør i vente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Værutsiktene for Sørlandet er litt varierende, men foreløpig går det riktig vei. Det er blitt mindre nedbør allerede, så det som er igjen av snø trekker seg sakte men sikkert unna i løpet av dagen i dag, sier meteorolog Øivind Johnsen ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet.no.

De enorme snømengdene skapte i helgen store problemer for hundeeiere og andre sørlendinger som trosset været.

Lykkelig hund

«Det er ikke alltid så lett å lufte hunden!! Personen på bildet forsøkte å gå tur med hunden sin, men etter å ha kavet lenge måtte de snu og gå tilbake. Hunden var forøvrig utrolig lykkelig når den kom ut på måket vei igjen,» skriver Dagbladets leser Marthe Thoresen i en epost til 2400.

Bildet ble tatt i Kristian IV gate i Kristiansand i helgen.

Advarer

Selv om snøen nå sakte forsvinner fra gatene i byen, advarer politiet mot takras og tung snø i Agder-byene.

- Det er grunn til å understreke at det er huseiers ansvar å sikre bygningene mot snøras fra takene. Vi har i løpet av helgen rykket ut flere ganger for å varsle huseierne om at de må måke eller sperre av, sier operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt til NTB.

BIKKJEKALDT: Selv med temperaturer over nullpunktet var det kaldt for Kristiansands firbeinte innbyggere i helgen. Alle foto: Marthe Thoresen
BIKKJEKALDT: Selv med temperaturer over nullpunktet var det kaldt for Kristiansands firbeinte innbyggere i helgen. Alle foto: Marthe Thoresen Vis mer

Alle hovedveier i distriktene som ble rammet av snøkaoset er i dag åpne for normal trafikk, men flere sideveier er fremdeles stengt. Situasjonen begynner likevel å normalisere seg.

- Morgendagen får oppholdsvær for de aller fleste stedene stort sett hele dagen. Men sent i morgen kveld kommer et nytt nedbørsområde inn fra sørvest. Akkurat nå ser det ut til at mange steder kan få en god del nedbør, og det kan komme ti-femten nye centimeter i løpet av onsdagen, sier meteorolog Johnsen.

Påskestemning

Spesielt i Aust-Agder og østlige deler av Vest-Agder kan det komme mer nedbør.

- Etter onsdagen blir det trolig lite nedbør. Deler av torsdag, hele fredag, deler av lørdag og søndag blir det ganske pent vær med temperaturer som ligger rundt null. Da kan det bli rene påskestemningen, varsler meteorologen.

PS! Se Dagbladet.nos værsider for mer vær.