Mot ny børsmassakre i USA

Ett steg opp, to tilbake, ser ut til å være budskapet fra futures-handelen i USA. Oppgangen i går blir ihvertfall ikke varig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smerten er ikke over i aksjemarkedet. Tirsdagens rally i USA ser mer og mer ut som det berømte 'dead cat bounces'. Futureshandelen i USA indikerer et kraftig kursfall fra start i dag, og gårsdagens oppgang kan dermed fort være visket ut.

Nasdaq-futuren handles 71 punkter lavere enn fair value. Ifølge TheStreet har futuren nådd limit down, det betyr at den har falt det maksimale en futures-kontrakt tillates å falle på én dag. Også S&P-futuren som indikerer forventningene til Dow Jones og S&P 500-indeksen er kraftig ned.

Teknologiaksjene har en blodrød dag på de europeiske børsene, og i tillegg bidrar en ny advarsel fra konsernsjef Johan Chambers i Cisco Systems. Han påpekte at de økonomiske forholdene selskapet møter i dag er like dystre som i januar, skriver CNNfn.com.

Chambers advarte mot at den svekkelsen man ser i USA kan spre seg til Asia, Europa og Latin-Amerika.

Det kommer ingen nøkkeltall i dag som normalt gir store utslag på markedet.

Tirsdag steg Nasdaq-indeksen 4,8 prosent til 2.014,78 poeng. Dow Jones-indeksen la på seg 82 punkter til 10.289,80 poeng.