Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mot ny omsetningsrekord av fisk

Tromsø (NTB): Norges Råfisklag vil i 1997 sette ny omsetningsrekord både i kvantum og verdi. Ved utgangen av året ser det ut til at landingene i Norges desidert største fiskesalgslag skal ende opp på 750.000 tonn fisk og skalldyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at fiskere fra Nordmøre til Finnmark leverte 65.000 tonn mer fisk og skalldyr enn i 1996, da den forrige landingsrekorden på 685.000 tonn ble satt.

Råfisklaget anslår totalverdien av årets landinger til 4,8 milliarder kroner. Fiskerne har dermed fått 600 millioner kroner mer for sine fangster i 1997 enn året før. Verdien av landingene ligger også 200 millioner kroner over den siste omsetningsrekorden fra 1995.

I statistikken fra Råfisklaget er ikke fangstene de siste to ukene av 1997 tatt med. Råfisklagets foreløpige årsstatistikk viser også at utenlandske båter leverte mer fisk enn noen gang tidligere. Utlendinger leverte til sammen 170.000 tonn fisk til en verdi av 1 milliard kroner til salgsorganisasjonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!