Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mot ny rekord for sjømateksporten

Ved inngangen til desember sa Sjømatrådet at de forventer at total eksportverdi for norsk sjømat i 2017 vil passere 2016 med god margin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om to uker presenteres tallene for sjømateksporten i 2017. Går eksporten av fisk i desember som i resten av året, vil det settes ny eksportrekord.

Da vil verdien av fiskeeksporten alene ende på litt over 94 milliarder kroner i år, skriver Fiskeribladet.

NRK meldte også tidligere fredag at fiskeeksporten lå an til å lande på rundt 100 milliarder kroner – også klart ny rekord.

Norges sjømatråd skal presentere sine offisielle tall mandag 8. januar. Ved inngangen til desember sa Sjømatrådet at de forventer at total eksportverdi for norsk sjømat i 2017 vil passere 2016 med god margin.

I fjor endte sjømateksporten på 91,6 milliarder kroner. Selv om rekorden er rett rundt hjørnet, advarte sjømatrådet om at årets desembermåned kunne bli svakere enn samme periode i fjor. Prisene i år er ikke like høye som på samme tidspunkt i fjor.

- Vi forventer en svakere desembermåned enn i fjor, blant annet på grunn av fortsatt høy laksepris ut mot forbruker. Dette gjelder spesielt røykelaksmarkedet, hvor viktige markeder som Tyskland og Frankrike etterspør mindre volum enn i fjor, sa analytiker i Norges sjømatråd, Paul T. Aandahl ved inngangen til desember.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!