Mot omsetningsrekord for fyrverkeribransjen

Selv med strengere regler.

REKORD:
Kommunalt fyrverkeri sendes opp fra en lekter ute i Oslofjorden ved Aker Brygge og Rådhusplassen nyttårsaften 2011.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
REKORD: Kommunalt fyrverkeri sendes opp fra en lekter ute i Oslofjorden ved Aker Brygge og Rådhusplassen nyttårsaften 2011. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selv med strengere regler for fyrverkeri og forbud mot salg av raketter med styrepinner, omsetter norsk fyrverkeribransje så det suser. Det går mot ny omsetningsrekord i 2012.

- Kompromisset fra 2008 da styrepinneraketter ble forbudt, mens bakkefyrverkeri ble værende, har vist seg å være svært vellykket for alle parter. For første gang regner bransjen med å nå en omsetning på 300 millioner, sier Anders Sture, styremedlem i Norsk Pyroteknisk Bransjeråd (NPB), som organiserer de norske fyrverkeriimportørene.

Det som blir stadig mer populært, er å kjøpe effektbatterier som plasseres på bakken og antennes bare én gang. Deretter kan man trekke seg tilbake og nyte flere minutter med fargesprakende fyrverkeri.

Bransjen oppfordrer likevel brukerne til forsiktig bruk og å vise sunn fornuft.

- Det er trist og helt unødvendig at noen få ødelegger for andre ved å ikke ta hensyn. Alle skader både kan, og bør, unngås om brukerne følger bruksanvisningen understreker Sture.

Skadetallene viser en kraftig skadereduksjon fra 2007 til 2011. Statistikken viser en nedgang i fyrverkerirelaterte personskader fra 155 i 2007 til 63 i 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer