Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Møt opp og vend nazistene ryggen

Human-Etisk Forbund (HEF) vil oppfordre folk til å møte opp til en rolig markering mot den planlagte marsjen som nynazister ønsker å holde i Oslo 19. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbundet vil ta kontakt med andre menneskeretts- og antirasistiske organisasjoner for å få en bredest mulig oppslutning om markeringen mot Rudolf Hess-marsjen, skriver HEF i en pressemelding.

Oslo fylkeslag av HEF vil sende brev til sine tillitsvalgte og aktive i hovedstaden og til lokallagene i østlandsfylkene for å mobilisere medlemmene til å være med på markeringen.

- Nazismen framstår som den mest barbariske og antihumanistiske bevegelse i det siste århundret. Derfor er dette en viktig sak for oss humanister, sier generalsekretær Lars Gule i Human-Etisk Forbund.

- Vi vil ta initiativ til en bredest mulig mot-markering. Vi ønsker en verdig aksjon og oppfordrer folk uansett livssyn og politisk tilhørighet til å møte opp og vende nazi-demonstrantene ryggen

(Dagbladet.no)