Mot overtidsmekling for Telenor

Det kan gå mot mekling på overtid for 10 000 ansatte i Telenor. Ved 19-tida i kveld hadde riksmeklingsmannen ennå ikke presentert noen skisse til løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingfristen for oppgjøret mellom det LO-tilknyttede Tele- og Dataforbundet og NAVO (Norges Arbeidsgiverorganisasjon for Virksomheter med Offentlig tilknytning) løper ut klokken 24.00 i dag. Dersom ikke meklingen fører fram, kan summetonen forsvinne og nødvarsling bli problematisk.

900 ut

- Vi har flere krav. Disse går delvis på prinsipper som rett til å forhandle om arbeidstid og arbeidstidens plassering, delvis på konkrete lønnskrav. Bruddet i lønnsforhandlingene skjedde fordi ingen av de prinsipielle kravene ble imøtekommet, sier redaktør Harald Olav Moen i Tele- og Dataforbundets fagblad.

Det er varslet plassoppsigelse for drøyt 900 ansatte i forretnings-enhetene Telenor Installasjon, Telenor Nett, Telenor Mobil, Telenor Bedrift, Telenor Telehuset og Telenor Geomatikk.

Stans i retting

Den umiddelbare følgen av en eventuell streik er stans i installasjon, vedlikehold og retting av feil. Så lenge det ikke oppstår feil på telenettet kan teletrafikken gå som normalt. At det ikke oppstår feil er imidlertid sterkt avhengig av været.

Det er særlig Oslo-området, Bergen og Trondheim som er utsatt, men feil vil raskt forplante seg til andre deler av landet. Mest kritisk er det selvsagt for trafikk til og fra sykehus, politi, brannvesen og annen nødtrafikk. Også betalingsvirksomhet i butikk, bank, forsikring og transport kan fort bli rammet.

Moen understreker at det uten videre vil bli gitt dispensasjoner for teletrafikk som gjelder liv, helse og vitale samfunnsinteresser.