Mot rikspolitisk comeback for Søviknes

BERGEN (Dagbladet): Et knapt år etter at han ble tatt med buksene nede, kan det nå gå mot et rikspolitisk comeback for Frps tidligere kronprins Terje Søviknes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søviknes er nemlig av en enstemmig valgkomité i Frp Hordaland innstilt som en av delegatene til partiets landsmøte i april. Fylkespartiet gjør sitt valg i midten av februar.

- Jeg kommer trolig til å stille hvis jeg blir valgt. Men det er det opp til fylkesårsmøtet å avgjøre, sier Søviknes til Bergensavisen (BA).

Det er ikke mer enn et knapt år siden Søviknes, som er ordfører i Os utenfor Bergen, trakk seg som stortingskandidat etter å ha innrømmet å ha hatt sex med en 16 år gammel jente på partiets ungdomslandsmøte året før. Søviknes avkrefter overfor BA at han med utsendelsen til landsmøtet viser ambisjoner om å komme tilbake i sentrale verv i partiet. Men ifølge avisen mener flere personer sentralt i Frp Hordaland at landsmøtedeltagelsen er et første skritt i retning av et rikspolitisk comeback.

Søviknes mener det er umulig for ham å vite hvordan han eventuelt vil bli mottatt på landsmøtet.

UT AV PARTILEDELSEN: Søviknes-saken rystet Frp tidlige på året. Nestformann Terje Søviknes måtte til slutt si fra seg alle verv i partiet, men fortsatte som ordfører i Os. Partiformann Carl I. Hagen og nestformann Siv Jensen kjempet en forgjeves kamp for Søviknes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer