Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mot riksrett for Clinton

NEW YORK (Dagbladet): Republikanerne i justiskomiteen vil i kveld anbefale at Bill Clinton stilles for riksrett. Når Representantenes hus i neste uke skal gi sin dom, kan en eller to stemmer avgjøre om Clinton skal bli den andre presidenten i USAs historie som stilles for riksrett i Senatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justiskomiteens republikanske medlemmer synes å være fanget i sitt eget nett. Nå er det løgnen som teller, ikke hvor viktig eller konstitusjonelt farlig denne løgnen er. Etter tre endeløse dager med spørsmål som «hvor tok han egentlig på henne», synes frontene steilere enn noen gang.

Jones-video

I går brukte både demokratenes og republikanernes talmenn i justiskomiteen videoen fra Paula Jones-saken. Demokratenes Abbe Lowell lot komiteen granske hver trekning i Bill Clintons ansikt, mens advokatene i saken forsøkte å definere sex. Videominuttene skulle bevise at definisjonen av «seksuelt forhold» var uklar nok til at presidenten går fri av anklagene om mened.

Og mens justiskomiteen snegler seg mot det alle forventer - en anbefaling om riksrett - kan USA Today/CNN/Gallups siste meningsmåling fortelle politikerne at 59 prosent av amerikanerne ikke vil ha riksrett.

Unyansert debatt

Hvis man sammenlikner med Watergate og Iran- Contras-saken, er seksuelle tilnærmelser til en samtykkende partner nå like alvorlig for de mest fanatiske republikanerne og moralistiske demokratene som bombing av Vietnam og våpensalg til en fiendtlig makt.

Republikanerne pisker sine egne mot ja til riksrett. Likevel har fem republikanere så langt gitt signal om at de heller mot en såkalt reprimande. Sju demokrater kan komme til å stemme for riksrett. Demokratene har foreslått en streng reprimande eller en avskyresolusjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media