Mot rød dag for IT i USA

Dagen etter rentekuttet ventes det en svak åpning på børsene i USA. Verst ser det ut til å gå for IT-aksjene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Investorene i USA er ikke spesielt optimistiske i forkant av dagens børsåpning. Futures-handelen indikerer et markert fall for IT-aksjen fra start. Ingen positive overraskelser fra sentralbanken i går, samt et par mindre hyggelige resultatvarsler etter stengetid preger forventningene.

I tillegg er en ny serie med økonomiske nøkkeltall i dag som kan få betydning for markedets utvikling.

IT-sektoren vil ventelig bli preget av at Applied Materials, verden ledende leverandør av utstyr til minnebrikkeprodusenter, i går leverte kvartalstall som var svakere enn ventet. Samtidig ble salgs- og resultatforventningene i inneværende kvartal nedjustert. Det ventes en viss bedring mot slutten av året.

Også Sycamore Network som lager optisk nettverksutstyr skuffet i forhold til Wall Streets forventninger. Også Sycamore nedjusterte forventningene til inneværende kvartal.

Etter stengetid i kveld er Hewlett-Packard som skal i ilden. Det er ventet at fortjeneste per aksje vil falle til 15 cent i kvartalet, mot 44 cent i samme periode i fjor.

På nøkkeltallsiden er konsumprisindeksen for april dagens høydepunkt. Det er ventet en oppgang på 0,4 prosent, mot 0,1 prosent i mars. Holdes de volatile matvare- og energiprisene utenfor, såkalt kjerne-KPI, er det ventet en oppgang på 0,2 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer