Mot rød dag for IT i USA

Dagen etter rentekuttet ventes det en svak åpning på børsene i USA. Verst ser det ut til å gå for IT-aksjene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Investorene i USA er ikke spesielt optimistiske i forkant av dagens børsåpning. Futures-handelen indikerer et markert fall for IT-aksjen fra start. Ingen positive overraskelser fra sentralbanken i går, samt et par mindre hyggelige resultatvarsler etter stengetid preger forventningene.

I tillegg er en ny serie med økonomiske nøkkeltall i dag som kan få betydning for markedets utvikling.

IT-sektoren vil ventelig bli preget av at Applied Materials, verden ledende leverandør av utstyr til minnebrikkeprodusenter, i går leverte kvartalstall som var svakere enn ventet. Samtidig ble salgs- og resultatforventningene i inneværende kvartal nedjustert. Det ventes en viss bedring mot slutten av året.

Også Sycamore Network som lager optisk nettverksutstyr skuffet i forhold til Wall Streets forventninger. Også Sycamore nedjusterte forventningene til inneværende kvartal.

Etter stengetid i kveld er Hewlett-Packard som skal i ilden. Det er ventet at fortjeneste per aksje vil falle til 15 cent i kvartalet, mot 44 cent i samme periode i fjor.

På nøkkeltallsiden er konsumprisindeksen for april dagens høydepunkt. Det er ventet en oppgang på 0,4 prosent, mot 0,1 prosent i mars. Holdes de volatile matvare- og energiprisene utenfor, såkalt kjerne-KPI, er det ventet en oppgang på 0,2 prosent.

Videre legges det frem tall for antall påbegynte nye boliger i april. Det er ventet at den årlig raten falt til 1,6 millioner enheter fra 1,61 i mars.

Børsene i USA endte flatt etter gårsdagens rentekutt på 0,5 prosent. IT-aksjene steg imidlertid svakt i etterbørshandelen på lav aktivitet. I ordinær handel endte Dow Jones-indeksen tilnærmet uendret på 10.872,97 poeng. Nasdaq-indeksen falt marginalt til 2.085,58 poeng. I Europa er det bred børsnedgang onsdag anført av IT- og telekom.

Klokken 13.35 er Nasdaq-futuren ned 28 punkter hensyntatt 'fair value'. Det indikerer et markert fall fra start i dag. S&P-futuren er ned 3 punkter. Det indikerer at Dow Jones-indeksen vil åpne ned om lag 24 punkter.