Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mot seier for Barak

Ehud Barak så ut til å være på vei mot en overbevisende seier over statsminister Benjamin Netanyahu, viser valgdagsmålinger i Israel i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ser ut til å bli en ganske klar seier for Barak, sa Rafi Smith, direktør for Smith Research Center som foretar valgdagsmålinger blant velgerne.

Sikker på seier

Ifølge israelsk TVs kanal 1 har Barak fått 58,5 prosent mot Benjamin Netanyahus 41,5 prosent. Kanal 2s valgdagsmåling går ut på at Barak har fått 57 prosent, mot Netanyahus 43.

- Jeg er ganske sikker på at våre tidligere resultater mer eller mindre vil vise seg å stemme, basert på valgdagsmålingene vi har foretatt i ettermiddag, sa Smith etter at over halvparten av de registrerte velgerne hadde avlagt sine stemmer for statsminister og nasjonalforsamling.

Advarer

Israelske kommentatorer advarer imidlertid mot å ta seieren på forskudd. De minner om forrige valg, da alle gikk til sengs og trodde at Shimon Peres hadde vunnet, men våknet til en helt annen virkelighet. De ultrareligiøse er negativt innstilt til media, og oppgir ofte et annet parti enn det de egentlig stemte på.

Barak vil få en enklere jobb enn Netanyahu med å skape en koalisjon. Ifølge valgdagsmålingen har Barak færre parti å forholde seg til enn det Netanyahu hadde. Venstresiden er mindre fragmentert. De har flere grunnleggende felles interesser. De offisielle tallene blir først klare om noen dager. (Dagbladet :på nettet/NTB)