Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mot sikkert gjenvalg for Alijev i Aserbajdsjan

Få tviler på utfallet av presidentvalget i Aserbajdsjan, der Ilham Alijev i dag vil sikre seg en ny periode ved makta.

SEIERSSIKKER: President Ilham Aliyev, her med den finske presidenten, Tarja Halonen, går mot et sikkert gjenvalg i Aserbajdsjan i dag. Bildet er fra et besøk til Finland i 2008. Foto: AFP / Scanpix / KIMMO MANTYLA
SEIERSSIKKER: President Ilham Aliyev, her med den finske presidenten, Tarja Halonen, går mot et sikkert gjenvalg i Aserbajdsjan i dag. Bildet er fra et besøk til Finland i 2008. Foto: AFP / Scanpix / KIMMO MANTYLA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

51 år gamle Ilham Alijev ble håndplukket av sin far, Heydar Aliyev, som styrte den tidligere sovjetrepublikken fra 1993 til sin død ti år seinere.

I valget i 2003 fikk Ilham Alijev 76 prosent av stemmene, og fem år senere fikk han 89 prosent, i et valg som ifølge vestlige observatører verken var fritt eller rettferdig.

Opposisjonen anklager regimet for forfølgelse og valgfusk og har lite håp om å kunne frata Alijev makta. Ti kandidater stiller rett nok til valg, og de fleste opposisjonspartiene har samlet seg om Jamil Hasanly.

Alijev-dynastiet kontrollerer imidlertid det meste i Aserbajdsjan, også mediene, og presidenten har ikke engang tatt seg bryet med å møte de andre kandidatene til debatt i valgkampen.

51-åringen har heller ikke stilt opp på valgmøter og har argumentert med at utviklingen i landet under hans ledelse de siste ti årene, taler for seg sjøl.

(NTB-DPA)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media