Mot sjokkseier for Brexit-leiren

- Jeg våger nå drømme at dagen gryr for et selvstendig Storbritannia.

FEIRER: UKIP-leder og brexit-topp Nigel Farage jubler etter folkeavstemningen i Storbritannia. Nå peker pilene i hans retning. Foto: NTB scanpix
FEIRER: UKIP-leder og brexit-topp Nigel Farage jubler etter folkeavstemningen i Storbritannia. Nå peker pilene i hans retning. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Britene biter negler mens opptellingen av stemmene til tilhengere og motstandere av videre britisk EU-medlemskap tikker inn.

Sky News og BBC melder i sine siste prognoser at Storbritannia har stemt for å forlate EU.

- Bli-leiren kan ikke vinne. Svaret er: Vi går ut, sa BBCs programleder rundt klokken 5.40 fredag morgen, like etter at TV-kanalen ITV hadde erklært det samme. Også Sky News spår seier for ut-leiren.

Klokka 6.20 leder Brexit-leiren med rundt én million stemmer. Prognosene tyder på at Brexit-leiren vinner med 52 prosent mot bli-leirens 48. Ut-general Nigel Farage er i ekstase:

- Jeg våger nå drømme at dagen gryr for et selvstendig Storbritannia, sier Farage til tilhengerne av UKIP-partiet.

- La 23. juni gå inn i historien som uavhengighetsdagen vår, sier Farage og håper EU som «feilet prosjekt» nå tvinges i kne.

Farage får også støtte av den tidligere sjefen for analyseselskapet YouGov, Peter Kellner, som tidligere har vært skråsikker på at bli-siden ville vinne:

«Det ser ut som om vi er på vei mot et dårlig resultat for Storbritannia, dårlig for analytikere og (minst viktig) pinlig for meg», skriver han på Twitter like etter klokka 4.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer