Mot slutten for Gore

Valgfarsen i USA kan ta slutt i morgen. Al Gores toppjurist antyder at president-drømmen kan bli knust en gang for alle dersom Høyesterett i morgen ikke beordrer ny stemmetelling i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag vant Al Gore en overraskende seier da retten beordret videre telling av stemmer, seks timer etter ga den føderale Høyesterett kontraordre og avblåste tellingen igjen. I morgen skal retten ta stilling til Gores klagesak. Hvis de ikke tar hans anke til følge kan det gå mot slutten på valgfarsen i USA.

Mot nederlag

David Boies leder Gores hær av jurister som har slåss med nebb og paragrafklør for å få Al Gore inn i Det hvite hus. I et intervju med Fox news antyder han at de kan bli nødt til å kaste inn håndkledet dersom de taper morgendagens rettsrunde.

- Hvis ingen flere stemmer telles tror jeg vi er ved veis ende, sa Boies.

Boies ville ikke si hvorvidt Gore vil gratulere Bush med seieren etter et eventuelt rettsnederlag.

Den seks timer lange nye tellerunden i Miami-Dade fredag gikk klart i Gores favør og det ble hevdet at han ledet over Bush med 58 stemmer.

Knapt flertall

Høyesterett vedtok med knappest mulig flertall stopp i tellingen. Det er lite sannsynlig at de vil forandre mening til fordel for Gore. Kjennelsen gir et sterkt signal om at de vil forby videre telling. Det gir trolig George W. Bush valgseieren og i nøklene til Det hvite hus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer