Bibi kjemper til siste slutt:

Mot slutten for Israels Satan og Messias

Selv om alt tyder på at Israel denne uka får en ny statsminister, tør ennå ingen helt å avskrive landets lengstsittende statsminister gjennom tidende, Benjamin Netanyahu.

«CRIME MINISTER»: En israelsk kvinne er med på en demonstrasjon mot statsminister Benjamin Netanyahu iført en maske med «crime minister». Netanyahu er Israels lengstsittende statsminister. Elsket og hatet av landets innbyggere. Foto: AFP / NTB

«CRIME MINISTER»: En israelsk kvinne er med på en demonstrasjon mot statsminister Benjamin Netanyahu iført en maske med «crime minister». Netanyahu er Israels lengstsittende statsminister. Elsket og hatet av landets innbyggere. Foto: AFP / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En ny israelsk regjering kan bli tatt i ed allerede onsdag, melder Haaretz. Det eneste som gjenstår er at den nye regjeringskoalisjonen skal få ja i et tillitsvotum i Knesset, som er Israels nasjonalforsamling.

Likevel er det ennå ingen som helt tør avskrive 71-årige Benjamin Netanyahu, mesteren i den politiske overlevingens kunst. Eller Kong Bibi, som han gjerne blir kalt.

Et helt kapittel

Akkurat nå gjør Netanyahu alt for å sabotere at den nye regjeringen blir valgt inn. «Netanyahu er fremdeles statsminister i noen dager til, inntil tillitsvotumet, og han vil kjempe hele veien (..). Dette er fremdeles langt fra over», skriver Anshel Pfeffer, journalist i Haaretz og Economist og forfatter av ei bok om nettopp Netanyahu.

Han får følge av flere Israel-kjennere.

«Ingen rasjonell politisk fiende av Benjamin Netanyahu kan undervurdere hans nådeløshet og besluttsomhet om å fortsette som sjef. Inntil en ny regjering med en ny statsminister er tatt i ed, vil han gjøre alt for å stoppe den», skriver Jeremy Bowen, BBCs Midtøsten-redaktør.

Søndag går Haaretz og andre israelske medier likevel langt i å presentere mannen som kan overta statsministerstolen, Naftali Bennett. Mye tyder på at Netanyahus rekordmange statsminister-dager snart er talte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer